galatsitv.gr
Fotoilias0
ΓΑΛΑΤΣΙΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Ηλίας Μιμηγιάννης προτείνει σύγκλιση δυνάμεων,για μια Νέα Δημοτική Αρχή

Κοινοποίηση

Ο ανήσυχος, έντιμος, ενεργός πολίτης   και πρώην δημοτικός Σύμβουλος Ηλίας Μιμηγιάννης , για μία ακόμη φορά τάραξε  τα βαλτωμένα νερά της πόλης μας,  διοργανώνοντας την Κυριακή 2 Ιουλίου , στο Internet café μια   συνέντευξη τύπου – ανοιχτή συζήτηση , με θέμα :  «Μία άλλη δημοτική πρόταση»

Μια πρωτοβουλία διαφορετική από κάποιες άλλες ανάλογες, που περιορίζονται σε σχεδόν μονόλογο του ομιλητή χωρίς την άμεση συμμετοχή του ακροατηρίου.

Η προσέλευση  των Γαλατσιωτών, σε μια άκρως ζεστή Κυριακή του Ιουλίου , ήταν απρόσμενα μεγάλη.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο Ηλίας Μιμηγιάννης ,περιέγραψε το σημερινό Δημοτικό σκηνικό, μιλώντας για Δημοτικά κατεστημένα και παρατάξεις,  που στήριξαν την σημερινή Συντηρητική Δημοτική Αρχή ,δίνοντας της αυτό το «φοβερό» 62% ,βάζοντας στο περιθώριο τις Προοδευτικές Δυνάμεις και τα κινήματα της πόλης.

Αναφερόμενος στην σημερινή Δημοτική Αρχή την αποκάλεσε Δημοτική Αρχή του ΘΑ και του παραμυθιού, αφού ύστερα από 10 περίπου χρόνια εξουσίας, που στη πολιτική είναι ένας Αιώνας, συνεχίζει να λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο.

-Είναι αυτή που παρέδωσε  χωρίς Αγώνα την Διαχείριση του ΠΑΛΑΙ στη ΕΤΑΔ,
με αντάλλαγμα την χρήση μικρού τμήματος αυτού και αυτό μάλιστα με μια «κατοχική» Σύμβαση Μίσθωσης. Κι αυτό το παρουσιάζει ,ότι πήρε το ΠΑΛΑΙ.

-Ονομάζει Κέντρο Πόλης την Πλατεία στο  Π. Τέρμα, που  και αυτή , όχι μόνο δεν τελείωσε- απλά ξεκίνησε μια διαδικασία – που δεν είναι ορατό πότε θα τελειώσει

Συγχρόνως ,όπως είπε τελειώνοντας την αναφορά του στην Δημοτική Αρχή, διάφορα άλλα Δημοτικά έργα, παραμένουν στο χρονοντούλαπο του Δημοτικού της προγράμματος, όπως κυκλοφοριακές μελέτες, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, χρήσεις γης κ.λ.π. 

Για τους λόγους αυτούς απηύθυνε κάλεσμα-πρόσκληση σύγκλισης  ,σε όλους αυτούς, που αντιτίθενται σ’ αυτόν τον τρόπο άσκησης της εξουσίας .Δεν γίνεται όπως είπε, να κατηγορούμε την Δημοτική Αρχή για 4 ολόκληρα χρόνια  και όταν έρχεται η  κρίσιμη στιγμή(εκλογές), να μην κάνουμε τα απαραίτητα , για να ανατρέψουμε την πολιτική της. 

Κάλεσε κόμματα,  Δημοτικές παρατάξεις , Κινήματα, Συλλόγους και Συλλογικότητες της πόλης, με κάποιες από τις οποίες θα συναντηθεί εντός της εβδομάδας.

Επανέλαβε για μια ακόμα φορά την ανάγκη απαγκίστρωσης σε τοπικό επίπεδο , από τις κεντρικές κομματικές επιταγες. 

Αν και ο ίδιος δεν έκρυψε  το ενδιαφέρον του  να τεθεί επικεφαλής  μιας τέτοιας προσπάθειας, όπως είπε, δεν θα διστάσει να κάνει πίσω και να συνεισφέρει το ίδιο, σε περίπτωση που υπάρξει προγραμματική συμφωνία και σύγκλιση σε ένα άλλο πρόσωπο που θα μπορεί  να υπηρετήσει  αποτελεσματικότερα την ενότητα των διαφορετικών δυνάμεων.

Πολλές και ενδιαφέρουσες  ήταν οι ερωτήσεις και οι τοποθετήσεις των παρευρισκόμενων πολιτών και ΜΜΕ της πόλης.

Οι παρεμβάσεις ξεκίνησαν με ερωτήσεις από τον Μανώλη Πίκουλα για το e-galatsiτον Βασίλη Γιαννακόπουλο για την εφημερίδα ΠΑΛΜΟΣ και τον Νίκο Σερβετά για την ιστοσελίδα και εφημερίδα Καμίνι.

Ο Πρόεδρος της ΔΡΑΣΗΣ Πέτρος Ζάκης , ζήτησε από όλες τις Δημοτικές παρατάξεις ενόψει  εκλογών ,να ασχοληθούν με  το πρόβλημα που έχει αναδειχθεί τους τελευταίους μήνες και αφορά το Δασόκτημα Βεϊκου και τους κινδύνους που ενέχει η απόφαση να χαρακτηριστεί από δασικό σε χορτολιβαδικό.

Ο Νέστορας Χατζούδης στην τοποθέτησή του ,απέδωσε ευθύνες για το χάλι που υπάρχει στη πόλη, σε όλους αυτούς που ασχολήθηκαν με τα κοινά…πολίτες, κόμματα και δημοτικές παρατάξεις. Προφανώς εννοούσε την αδυναμία στην εύρεση ενός κοινού πολιτικού πλαισίου.

Όπως ήταν αναμενόμενο , απάντηση στο κάλεσμα-πρόσκληση του Ηλία Μιμηγιάννη ,έδωσε και η Αγγέλικα Σαπουνά που δυο μέρες πριν είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά της ως υποψήφια Δήμαρχος με την παράταξη «Γαλάτσι από κοινού». Δήλωσε λοιπόν ,ότι η οργάνωσή της είναι ανοιχτή  σε προτάσεις συνεργασίας  και ότι η ανακοίνωση της υποψηφιότητά της  δεν εμποδίζει την συνεργασία , με ανοιχτό και το θέμα του επικεφαλής ,αρκεί να   υπάρξει προγραμματική σύγκλιση ευρύτερων δυνάμεων.

Αντίθετα ο Γρηγόρης Χαραλαμπίδης ,υποψήφιος Δήμαρχος με την «Λαϊκή Συσπείρωση» αν και δήλωσε την συμπάθεια και την εκτίμησή του προς τον Ηλία Μιμηγιάννη, κινούμενος στο πλαίσιο της πολιτικής του ΚΚΕ, απέκλεισε κάθε δυνατότητα συνεργασίας με άλλες δυνάμεις.

Ο Ηλίας Μιμηγιάννης με την σειρά του ,ανακοίνωσε σειρά συναντήσεων στην εβδομάδα με τις δημοτικές κινήσεις που έχουν επί κεφαλής τους Χαραλαμπίδη και την Σαπουνά  αλλά και  με την  τοπική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ και  την ΔΡΑΣΗ

Συντονιστής της συζήτησης ήταν ο  Ίκαρος Πετρόπουλος ,ο οποίος τοποθέτησε στην πραγματική τους διάσταση τις πρωτοβουλίες του Ηλία Μιμηγιάννη.

Όπως και ο Ηλίας Μιμηγιάννης ,έκανε κι αυτός έκκληση για αφύπνιση της πόλης, μπροστά στις συνεχείς ήττες που υφίσταται εδώ και χρόνια, κάνοντας αναφορά στο ΠΑΛΑΙ, στο χάος και την αυθαιρεσία που επικρατεί στο Γαλάτσι, επισημαίνοντας την ανάγκη μιας άλλης δημοτικής πολιτικής ,που θα αποτρέψει και τις επικίνδυνες εξελίξεις στο Δάσος.

Για τον λόγο αυτό, ζήτησε αναθεώρηση  στάσης και συμπεριφοράς των  τοπικών δημοτικών δυνάμενων, που «ατέλειωτες  τώρα τετραετίες επαναλαμβάνουν  ,τα  ίδια και τα ίδια, χωρίς  προβληματίζονται από τις συνεχόμενες ήττες…δικές τους και   της  πόλης»  

Είναι απαραίτητο εδώ και τώρα .όπως είπε,  με επίκεντρο τις Δημοτικές εκλογές να συγκροτηθεί ένα ευρύ  μέτωπο πόλης.

Με την σειρά μας ,θέλουμε να τονίσουμε κι εμείς ,ότι ακόμα κι αν δεν προκύψει κάποιο άμεσο αποτέλεσμα(που είναι και το πιθανότερο) , μόνο  το γεγονός, ότι χθες στο Γαλάτσι συζητήσαμε επιτέλους ,με πρωτοβουλία  του Ηλία Μιμηγιάννη  , για θέματα που αφορούν την  πόλης μας, είναι κάτι το θετικό, στο οποίο οφείλουμε να δώσουμε συνέχεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ένοπλη ληστεία σε φούρνο στο Γαλάτσι: Τρόμος για ιδιοκτήτη και υπάλληλο, «μας έδεσαν χειροπόδαρα»

Eπεισόδιο στη δίκη για το ΚΕΕΛΠΝΟ: Πιάστηκαν στα χέρια ο δικηγόρος του Πολάκη και ο φρουρός του Γεωργιάδη

Γαλάτσι: Με δυναμική η υποψηφιότητα της Κατερίνας Τάτση στην παράταξη του Γιώργου Μαρκόπουλου