galatsitv.gr
Dogs Voice 1
ΓΑΛΑΤΣΙΕΛΛΑΔΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Εκατοντάδες ζώα από πλημμυροπαθείς περιοχές στην Dogs’ Voice: «Πάμε για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες να βοηθήσουμε»

Κοινοποίηση

«Με όσες δυνάμεις μας έχουν απομείνει και με την βοήθεια όλων σας, όπως πάντα, όλοι μαζί θα καταφέρουμε για μία ακόμη φορά το ακατόρθωτο».

Με μια τεράστια καταστροφή έρχεται για ακόμα μία φορά αντιμέτωπη η οργάνωση Dogs’ Voice στο Γαλάτσι, που καλείται εκ νέου να διαχειριστεί δεκάδες ζώα, τώρα από πλημμυροπαθείς περιοχές, τα οποία μάλιστα απαιτούν όχι μόνο φιλοξενία αλλά και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

Όπως έγραψε συγκεκριμένα σε μια ανάρτησή της:

«Μία καταστροφή τεράστια, πολλά ζώα που δεν τα κατάφεραν, άλλα τόσα που περιμένουν ακόμα ένα χέρι να τα απεγκλωβίσει, και αρκετά που έχουν διασωθεί και είτε καταστράφηκε ολοσχερώς το καταφύγιο τους, είτε μεταφέρθηκαν από εθελοντές σε λιγότερο επικίνδυνο για τη ζωή τους μέρος.

«Μία καταστροφή τεράστια, πολλά ζώα που δεν τα κατάφεραν, άλλα τόσα που περιμένουν ακόμα ένα χέρι να τα απεγκλωβίσει, και αρκετά που έχουν διασωθεί και είτε καταστράφηκε ολοσχερώς το καταφύγιο τους, είτε μεταφέρθηκαν από εθελοντές σε λιγότερο επικίνδυνο για τη ζωή τους μέρος».

»Όλα αυτά τα ζώα είναι πραγματικά αδύνατο, για την υγεία τους κυρίως, να επιβιώσουν στις πλημμυροπαθείς αυτές περιοχές. Γι’ αυτό σε συνεργασία με τα τοπικά σωματεία από την Καρδίτσα, το Βόλο και τα Φάρσαλα, από σήμερα έως την Τετάρτη θα μεταφερθούν στον σταθμό διαχείρισης που στήθηκε σήμερα από την οργάνωση Dogs’ Voice στο ΠΑΛΑΙ Γαλατσίου, όσα ζώα χρήζουν άμεσης κτηνιατρικής περίθαλψης και όσα αδέσποτα ή ζώα καταφυγίου δεν έχουν πλέον στέγη και συγκεκριμένα από το καταφύγιο Φαρσάλων, τα χωριά Πεδινό και Παλαμάς, τα γύρω χωριά και το Διμήνι Βόλου όπου φιλοξενούνταν καταφύγιο που καταστράφηκε ολοσχερώς.

»Τονίζουμε ξανά πως όλη αυτή η ενέργεια γίνεται αποκλειστικά σε συνεργασία με τα τοπικά σωματεία και ο σταθμός θα δεχθεί μόνο ζώα που έρχονται από εκείνα. Ο σταθμός δεν θα δεχθεί ζώα που θα έρθουν από ιδιώτες χωρίς πρότερη συνεννόηση με τα τοπικά σωματεία των πληγεισών περιοχών και τους αρμόδιους δήμους.

»Ο σταθμός θα προσφέρει στα ζώα που θα υποδεχθεί πλήρη κτηνιατρική περίθαλψηαξιολόγηση από εκπαιδευτές, με επιχειρησιακό πλάνο κάποια από τα ζώα να μεταφερθούν σε φιλοξενίες με προοπτική υιοθεσίας και τα υπόλοιπα να επιστρέψουν στο καταφύγιο που φροντίζονταν όταν αποκατασταθούν οι ζημιές.

«Ο σταθμός θα προσφέρει στα ζώα που θα υποδεχθεί πλήρη κτηνιατρική περίθαλψη, αξιολόγηση από εκπαιδευτές, με επιχειρησιακό πλάνο κάποια από τα ζώα να μεταφερθούν σε φιλοξενίες με προοπτική υιοθεσίας και τα υπόλοιπα να επιστρέψουν στο καταφύγιο που φροντίζονταν όταν αποκατασταθούν οι ζημιές».

»Ο σταθμός θα παραμείνει στο Γαλάτσι μέχρι τη Δευτέρα 18/9 και στη συνέχεια τα ζώα θα μεταφερθούν σε ειδικές εγκαταστάσεις που μας έχουν παραχωρηθεί για τον σκοπό αυτό.

»Για τις ανάγκες του σταθμού μας στο Γαλάτσι θα ανεβάζουμε, όταν υπάρχουν, ενημέρωσεις και τηλέφωνα επικοινωνίας.

»Πάμε για τρίτη φορά μέσα σε δύο μήνες να βοηθήσουμε ζώα που έχουν πληγεί από φυσικές καταστροφές με σεβασμό στην αγωνία των ανθρώπων που τα φρόντιζαν και έμειναν πίσω. Με όσες δυνάμεις μας έχουν απομείνει και με την βοήθεια όλων σας, όπως πάντα, όλοι μαζί θα καταφέρουμε για μία ακόμη φορά το ακατόρθωτο.

»Ευχαριστούμε από καρδιάς τον Γιώργος Μαρκόπουλος – Δήμαρχος Γαλατσίου που είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζει».

Ακολούθησε και νέα ενημέρωση από την Dogs’ Voice:

«ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΑΘΜΟΥ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ ΖΩΩΝ 11/9

»Στον σταθμό πλημμυροπαθών ζώων του Οργανισμού Dogs’ Voice στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου υποδεχθήκαμε σήμερα 58 σκύλους εκ των οποίων:

»44 σκύλοι ήρθαν από το καταφύγιο των Φαρσάλων το οποίο είχε τεράστιες ζημιές και τα ζώα ήταν στο δρόμο με άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους.

»14 σκύλοι ήρθαν από τα χωριά Παλαμάς και Πεδινό Καρδίτσας στα οποία περιφέρονταν αδέσποτοι με άμεσο κίνδυνο για την υγεία τους.

»Δυο σκύλοι έχουν ήδη διακομισθεί σε συνεργαζόμενα νοσοκομεία καθώς έφεραν κατάγματα και είχαν σπασμένα οστά. Οι υπόλοιποι σκύλοι έλαβαν κτηνιατρική περίθαλψη από εθελοντές κτηνιάτρους κάποιοι εκ των οποίων είναι μέλη της Εθελοντική Δράση Κτηνιάτρων Ελλάδος (Ε.Δ.Κ.Ε.).

«Στον σταθμό πλημμυροπαθών ζώων του Οργανισμού Dogs’ Voice στα Ολυμπιακά Ακίνητα Γαλατσίου υποδεχθήκαμε σήμερα 58 σκύλους».

»Αύριο αναμένουμε 40 ζώα από το Διμήνι Βόλου από καταφύγιο που καταστράφηκε ολοσχερώς και αλλά περίπου 30 από τις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας στις οποίες υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες στην περισυλλογή.

» Ευχαριστούμε από καρδιάς τους ανθρώπους που έκαναν τις μεταφορές (επαγγελματίες στην πλειοψηφία τους) και τους εθελοντές μας που μετέβησαν στην Καρδίτσα με όχημα που μας παραχώρησε η Ι.Δ ΧΡΥΣΟΣΠΑΘΗΣ & ΣΙΑ ΟΕ, για να βοηθήσουν το @karditsashelterdogs στους απεγκλωβισμούς ζώων. Εκεί βρισκόταν και ο Nikos Meritsis τον οποίο ευχαριστούμε για ακόμη μία φορά. Ευχαριστούμε τα Pet City για την κάλυψη των αναγκών του σταθμού σε ξηρά τροφή.

» Τηρήσαμε λόγω πιθανών μεταδιδόμενων ασθενειών όλα τα μέτρα ασφαλείας και για το λόγο αυτό στον σταθμό σήμερα βοήθησαν μόνο οι εθελοντές της ομάδας μας.

«Αύριο αναμένουμε 40 ζώα από το Διμήνι Βόλου από καταφύγιο που καταστράφηκε ολοσχερώς και αλλά περίπου 30 από τις πληγείσες περιοχές της Καρδίτσας στις οποίες υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες στην περισυλλογή».

» ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ:

»Σε φάρμακα: Bravecto, αλοιφή Kenacomb, drontal για σκύλους, ορο γλυκόζης, vibramycin, augmentin, doxytab 100 mg, clavaseptin ή sinulox, milterforan, leishguard.

»Σε αλλά είδη: πετσέτες, σεντόνια, γάντια, μάσκες, πάγο, νερά μικρά, gastrointestinal τροφή για σκύλους.

»Είμαστε απέραντα ευγνώμονες που είστε δίπλα μας».

marieclaire.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Ο Δήμος Γαλατσίου συμμετείχε στην εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση και στην κοπή της βασιλόπιτας του ΕΔΔΥΠΠΥ

Πρόσκληση Δημοτικής Επιτροπής – Δευτέρα 29/01/2024

Δολοφονία Λυγγερίδη: Τουλάχιστον 64 συλλήψεις για εγκληματική οργάνωση – Αναφορές για δράση σε Αττική, Βόλο και Γιάννενα