galatsitv.gr
1ο δημοτικο σχ. ΕΣΔΝΑ Green City
ΓΑΛΑΤΣΙΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΚΟΙΝΩΝΙΚΑ

Δράση ανακύκλωσης από το πρόγραμμα «The Green City» στο 1ο και 12ο Δημοτικό σχολείο Γαλατσίου

Κοινοποίηση

Σε μαθητές του 1ου και 12ου Δημοτικού Σχολείου Γαλατσίου παρουσιάστηκε το πρόγραμμα ανακύκλωσης «ΤΗΕ GREEN CITY», παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Αθηνών κ. Γιώργου Βλάχου και του Αντιδημάρχου Παιδείας Γαλατσίου, κ. Κωνσταντίνου Μπάστα, το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με τον Ειδικό Διαβαθμιδικό Σύνδεσμο Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ) και υλοποιείται από την εταιρεία Southstar εισάγοντας μια καινοτόμο προσέγγιση στη διαδικασία ανακύκλωσης των οικιακών απορριμμάτων.

Με κεντρικό μήνυμα «Ανακυκλώνω – Συμμετέχω – Κερδίζω», το πρόγραμμα «THE GREEN CITY» ξεκίνησε την προσπάθεια ουσιαστικής αύξησης του όγκου των υλικών που προωθούνται προς ανακύκλωση, μειώνοντας σημαντικά την περιβαλλοντική επιβάρυνση που επιφέρουν τα οικιακά μας απορρίμματα. Μέσω αυτού, οι πολίτες 66 Δήμων της Αττικής μπορούν πλέον να ανακυκλώνουν 8 κατηγορίες και είδη διαχωρισμένων υλικών  που μέχρι σήμερα κατέληγαν στις χωματερές.

Συγκεκριμένα:

  1. Χαρτί/Χαρτόνι (εφημερίδες, βιβλία, περιοδικά, έντυπο υλικό κτλ.),
  2. Πλαστικά (λεκάνες, δοχεία, θήκες, κτλ.)
  3. Μεταλλικά Αντικείμενα (σκεύη, εργαλεία, κλειδιά, κτλ.),
  4. Αλουμίνιο (σκεύη, μπολ, περιέκτες τροφίμων και ποτών, κτλ.),
  5. Γυαλί (ποτήρια, πιάτα, βάζα, κτλ.),
  6. Ηλεκτρονικός & Ηλεκτρικός Εξοπλισμός (μικρές οικιακές συσκευές, CD/DVD, tablets, κτλ.)
  7. Βρώσιμα Έλαια & Λίπη (ελαιόλαδο, σπορέλαιο, κτλ.)
  8. Ρούχα (ένδυση/υπόδηση)-Υφάσματα (ρούχα, παπούτσια, λευκά είδη, πανιά, κτλ.)

Ο τύπος και το βάρος των υλικών που προσκομίζονται προς ανακύκλωση, μετατρέπονται σε πόντους και οι πολίτες κερδίζουν οφέλη µέσω των συνεργαζόμενων επιχειρήσεων του προγράμματος, οι οποίες παρουσιάζονται στην mobile εφαρμογή THE GREEN CITY.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται μέσω εξήντα (60) Κινητών Πράσινων Σημείων Ανακύκλωσης, τα οποία με δυνατότητα συλλογής 1.2 τόνων το καθένα, θα πραγματοποιούν δρομολόγια με προκαθορισμένες στάσεις σε πλατείες, υπαίθρια parking, κτλ.

Οι πολίτες αποκτούν άμεσα επιβράβευση μέσω του προγράμματος, αφού πραγματοποιήσουν εγγραφή είτε online, μέσω του app του Προγράμματος ή μέσω του www.thegreencity.gr, είτε συμπληρώνοντας τις έντυπες φόρμες εγγραφής, στα σημεία λειτουργίας των Κινητών Πράσινων Σημείων Ανακύκλωσης.

Στη συνέχεια, κάθε φορά που παραδίδουν στα σημεία συλλογής διαχωρισμένα είδη προς ανακύκλωση, λαμβάνουν πόντους που υπολογίζονται βάσει του τύπου υλικού και του βάρους του. Οι πόντοι αυτοί «εξαργυρώνονται» μέσω συνεργαζόμενων στο πρόγραμμα επιχειρήσεων υπό τη μορφή δώρων ή εκπτώσεων. Έχουν ενταχθεί και συμμετέχουν μεγάλες εταιρείες, όπως SAMSUNG, JYSK, ΚΡΗΤΙΚΟΣ Super Market, COSMOSSPORT, ΔΕΗ, L’Artigiano, Sneaker10, CITYZEN Parking & Services, thebabycity, flask, ENTOS by SATO, Everest, Pizza Fan, κ.ά.

Το κινητό πράσινο σημείο θα βρίσκεται στο Δήμο Γαλατσίου, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα (3 δρομολόγια την εβδομάδα).

 ΤΡΙΤΗ

09:30 – 11:00 ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ & ΠΡΟΦΗΤΗ ΗΛΙΑ 8

11:30 – 13:30 ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ (ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ)

13:45 – 15:10 ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΠΕΜΠΤΗ

09:30 – 11:00 ΑΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ (ΑΓΙΑΣ ΕΙΡΗΝΗΣ & ΔΡΥΑΔΩΝ)

11:30 – 13:30 ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ (ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ)

13:45 – 15:10 ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

09:30 – 11:00 ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΥΠΡΟΥ

11:30 – 13:30 ΑΛΣΟΣ ΒΕΙΚΟΥ (ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ)

13:45 – 15:10 ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΑ & ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα επισκεφτείτε την ιστοσελίδα www.thegreencity.gr  ή καλέστε στο τηλ.: 210 9215 000

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Τριετίες: Πώς αποφεύγουν την καταβολή τους οι εργοδότες

Eκδήλωση – συζήτηση για τις δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Εκπαιδευτική επίσκεψη μαθητών του 1ου Γυμνασίου Γαλατσίου στο Κ.Δ.Α.Υ. του Ομίλου W.A.T.T. στο Κορωπί και στο Βοτανικό Πάρκο του Κτήματος «Κρωπίας Γη» στο πλαίσιο του προγράμματος Πράσινοι Πρεσβευτές